Obavijest za roditelje

 

Dragi roditelji,

želja mi je podijeliti s vama par riječi na početku nove školske godine koja, na žalost, počinje u vrijeme pandemije Koronavirusa i mjera Stožera civilne zaštite RH te našeg Ministarstva. U svjetlu toga, vjerujte da je naš primarni cilj održati sigurnost vaše djece, naših učenika, te smo stoga i poduzeli cijeli niz mjera za postizanje tog cilja.

1.) Molim sve roditelje, čija djeca spadaju u izrazito vulnerabilne osobe (o čemu potvrdu izdaje nadležni liječnik) da to jave razrednicima. Ti učenici nisu obavezni dolaziti u Školu na nastavu.

2.) Molimo vas da svojoj djeci svaki dan prije polaska u Školu izmjerite i evidentirate temperaturu. Ukoliko dijete ima povišenu temperaturu, treba ostati doma, a vas molim da nas o tome obavijestite.

3.) Kao što ste već informirani, odabrali smo model B za izvođenje nastave što znači da će vaša djeca dolaziti u Školu svaki drugi tjedan (neki i češće), čime smo osigurali da se u razredima nalazi 5 – 12 učenika koji tijekom nastave neće morati imati masku jer smo osigurali socijalnu distancu. U tjednu kad su doma, učenici će pisati dobivene zadaće, vježbati te se i pripremati za slijedeću nastavnu jedinicu.

4.) Opet pokrećemo aplikaciju Microsoft Teams kojom će naši učenici komunicirati s nastavnicima i razrednicima.

5.) Tijekom ulaska i kretanja kroz školsku zgradu te tijekom malog i velikog odmora, učenici su dužni nositi masku.

6.) Iako smo osigurali socijalnu distancu, te u računalne učionice i strukovne kabinete postavili pregrade od pleksiglasa, ako želite, bez obzira što ne moraju, vaša djeca mogu nositi maske i tijekom nastave.

7.) Kupili smo dvoslojne pamučne maske koje su perive te će ju svaki učenik dobiti što će vama omogućiti da im pranjem uvijek osigurate čistu masku.

8.) Roditeljske sastanke nije poželjno organizirati u ovim uvjetima, ali razmatramo načine da to ipak organiziramo za roditelje prvih razreda kako bi mogli upoznati svoje razrednike. U tom smislu bi organizirali po jedan roditeljski sastanak dnevno u 2. i 4. tjednu nastave kada smo mi u popodnevnoj smjeni.

9.) Temeljem općih preporuka, ali i dogovora na sastanku Vijeća roditelja odlučili smo da između svakog nastavnog sata imamo male odmore u trajanju 5 minuta te veliki u trajanju 10 minuta kada učenici mogu konzumirati hranu koju su ponijeli u Školu. Na žalost, učenicima je omogućena komunikacija školom, ali ne i izvan školske zgrade.

10.) Želim vas zamoliti da savjetujete učenike kako bi u svakoj prilici i u što većoj mjeri održavali socijalnu distancu od 1,5 – 2 m i to osobito tijekom puta do Škole i prilikom povratka kući.

Na kraju, vjerujem da zajedničkim naporima i odgovornošću možemo postići da vaša i naša djeca imaju sigurno i učinkovito obrazovanje tijekom ove uistinu neizvjesne školske godine.

                                                                                             Tihomir Tomčić