Natjecanja

2023./2024.

Večer matematike

Povodom Večeri matematike, dana 6.12.2023., održan je kviz pod nazivom „Matematika i sport“.

Sudjelovali su učenici 1A, 2A, 2B, 3A i 4A koji su bili raspoređeni u 6 ekipa. U ekipi su bila 4 učenika istog razreda.

Ekipa 1A

1. Šime Tršić

2. Jakov Batur

3. Nino Vanjak

4. Luka Vojvodić

Ekipa 2A

1. Matija Oštarić

2. Roko Perinčić

3. Ivan Koritnik

4. Luka Macuka

Ekipa 2B

1. Adrian Trajkov

2. Petar Ušljebrka

3. Pavle Jukić

4. Filip Šarić

Ekipa 3A

1. Vice Škrokov

2. Dino Fabijanić

3. Matej Radić

4. Šime Bačić

Ekipa 4A

1. Roko Čulin

2. Ivan Brkić

3. Luka Gobin

4. Adrian Milin

Ekipa 4A

1. Stipe Mihatov

2. Lucijan Jurjević

3. Marko Bilosnić

4. Lovro Brok

Večer matematike je skup aktivnosti koji potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici, izgrađuju kritičko mišljenje i logičko razmišljanje.

Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi rješavamo.

Kviz je sastavila profesorica Dinka Ivanović.

Aktivnost su organizirale i realizirale s učenicima profesorice Renata Bešić i Dinka Ivanović.

čestitke nastavnicama!

mat2 mat4 mat7

mat8 mat9 mat10

 

 

Međunarodno natjecanje - DABAR

Drugu godinu za redom učenici naše Škole sudjelovali su na međunarodnom natjecanju koje promiče informatiku i računalno razmišljanje, a koje je održano u razdoblju od 13.-17. studenoga 2023.  U RH, u izazovu je ukupno sudjelovalo 49 065 učenika osnovnih i srednjih škola.
Iz naše Škole sudjelovali učenici 2.A, 3.A i 4.A, smjer tehničar za računalstvo, u kategoriji Giga Dabar (srednje škole od 1.-4. razreda), ukupno njih 39-ero, pod mentorstvom nastavnica Marine Barunović i Mateje Filipović.
Sedmero učenika ostvarilo je izniman uspjeh uvrstivši se u 10% najboljih iz cijele Hrvatske, a to su Roman Radeka (2.A), Danijel Tikvić (3.A), Luka Macuka (2.A), Toni Stepanović (2.A), Adrian Milin (4.A), Dino Šušak Vrhar (2.A) i Ivan Klanac (3.A).  Naravno, za pohvaliti je i čestitati i svim ostalim učenicima i učenicama koji su sudjelovali u izazovu.
Čestitke i mentoricima Marini Barunović i Mateji Flipović na postignutim uspjesima!
 
MicrosoftTeams image  MicrosoftTeams image 1 MicrosoftTeams image 2 MicrosoftTeams image 4
 
MicrosoftTeams image 3  MicrosoftTeams image 5
 

 

HACKNITE 4

U razdoblju od 13. listopada (20:00 sati) do 15. listopada (20:00 sati) održano je četvrto izdanje CTF natjecanja - Hacknite 4, a namijenjeno je srednjoškolskim timovima u RH. Natjecanje se već četvrtu godinu zaredom provodi u organizaciji Nacionalnog CERT-a, kao koordinatora kampanje u Republici Hrvatskoj, a povodom obilježavanja Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti.
Natjecanjem se proširuje svijest o važnosti primjene sigurnosnih mjera te izbjegavanju i ispravljanju mogućih sigurnosnih propusta u programskom kôdu, postavkama ili nekoj drugoj komponenti računalnog sustava. Svrha CTF natjecanja je da natjecatelji vježbaju i uče praktične vještine kibernetičke sigurnosti kako bi mogli sebe i druge osvijestiti o opasnostima i zaštititi se od prijetnji.
Naša škola ove je godine imala duplo više timova od prošle, četiri tima po pet članova i mentor. Prema još neslužbenim rezultatima, od ukupno prijavljenih 55 timova iz cijele Hrvatske naši su učenici ostvarili iznimne rezultate:
  1. Tim HAutoCKlub (Božidar Klarić 4.A, Ivan Klanac 3.A, Antonio Kocijan 3.A, Karlo Ciciliani 3.A, Josip Sikirić 3.A) osvojio je 6. mjesto u RH-a Beating srcehttps://ci6.googleusercontent.com/proxy/MocrKHI-psE3capWTVXcs3O9ZDFUsHrBAgw2eIk8ty2xurC6eEp56QJeZW5ztt8ROle3LwJOJU45oMrb01mxiNljJghK_JfLBnI3KsxR_UgYifK5PvQBnp_2xmatO78tMhJ95o0RG-g4Fh2eZG3HDc-5izUUGVbY2xx4GMrGDotLPGIxrS1Mxtrb-yjQsz1LjFOEk88GGCvLDzedJp3ogJk=s0-d-e1-ft#https://statics.teams.cdn.office.net/evergreen-assets/personal-expressions/v2/assets/emoticons/1f493_beatingheart/default/20_anim_f.png?v=v14"); height: 700px; background-size: 20px 700px;">
  2.  Tim FinHACK (Ivan Koritnik 2. A, Matija Čemeljić 2.A, Roman Radeka 2.A, Šimun Ricov 2.A, Fran-Kristijan Miolović 3.A) osvojio je 25 mjesto
  3. Tim HACKLe (Nives Kolenda 3.A, Danijel Tikvić 3.A, Diego Rak 3.A, Roko Travica 3.A, Vice Škrokov 3.A) osvojio je 37 mjesto
  4. Tim HACKnow (Luiz Joza 2.A, Šime Bačić 3.A, Adrian Milin 4.A, Lovro Brok 4.A, Marko Bilosnić 4.A) osvojio je 48 mjesto
Čestitke svim sudionicima i mentorici Matei Filipović na sudjelovanju i ostvarenim rezultatima!
  
 
 

 

 

 

2021./2022.

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

Dana 17.3.2022 održalo se Županijsko natjecanje iz engleskog jezika u Gimnaziji Vladimira Nazora.
Naši su učenici postigli odlične rezultate.
Među četvrtašima: Jakov Ivanković- 3. mjesto i Borna, Škunca- 5. mjesto zajedno sa mentoricom Sandom Novak.
Od drugih razreda: Mario Bobanović- 2. mjesto i Vito Sereni- 12. mjesto koje je vodila mentorica
Elvira Pavić.
Ponosimo se uspjehom naših učenika!
Čestitke svim učenicima i mentorici!
 
  
 

 

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Učenici naše Škole su 24. ožujka 2022. sudjelovali su na Županijskom natjecanju iz matematike u Gimnaziji Jurja Barakovića.
Sudionici:
1. razred: Danijel Tikvić - 2. mjesto, Josip Sikirić - 5. mjesto
2. razred: Adrian Milin - dijeli 2. mjesto, Luka Volić - 3. mjesto
4. razred:Leo Sikirić - 1. mjesto
 
Mentor: Renata Bešić, prof.
 
Ponosimo se uspjehom naših učenika!
Čestitke svim učenicima i mentorici!
 
 

 

 

NATJECANJE IZ AUTOMEHATRONIKE U SKLOPU WORDSKILLS CROATIA - 1. mjesto Renato Bušljeta (mentor:Ante Frleta)

Naša škola je 10.03.2022. bila domaćin izlučnog natjecanja automehatroničara u sklopu Worldskills Croatia. U našoj školi natjecale su se škole Jadranske regije, od Dubrovnika do Istre. Iako je na prvim prijavama bilo predviđeno 8 škola tj 8 natjecatelja, dvije škole (iz Rijeke i Imotskog) su odustale tako da je na kraju nastupilo 6 natjecatelja (iz svake škole po jedan).

Prema uputama ASOO i WorldSkills, natjecatelji su morali pokazati svoje znanje i vještine u dva modula tj dva radna zadatka. Prvi zadatak bio je izmjena kočnica (kočnih diskova i pločica) s mjerenjem istrošenosti i odstupanja. Drugi zadatak je bila dijagnostika pri čemu su natjecatelji putem dijagnostičkog programa morali otkriti i otkloniti kvar na vozilu. Također, pri tom su morali korištenjem električnih shema precizirati što je u kvaru te isti kvar otkloniti.

Svaki je zadatak nosio 35 bodova.

Natjecanje je proteklo u odličnoj organizaciji bez ikakvih problema i uz pohvale svih gostiju te su natjecatelji i njihovi mentori zadovljni napustili našu školu. U zadnjih 7-8 godina, konkurencija nikad nije bila jača tako da su doslovno presudile sitnice jer su svi natjecatelji bili stvarno odlični.

U takvoj, izjednačenoj konkurenciji, naš učenik Renato Bušljeta (3.D, mentor i razrednik Ante Frleta), odradio je obe vježbe odlično i na kraju osvojio prvo mjesto. Najbliži njemu bio je Marko Matić, učenik Industrijsko obrtničke škole iz Šibenika (mentor Marin Dodig) dok je treće mjesto osvojio Marko Delić (Obrtna tehnička škola Split, mentor Cvjetko Bendeviš).

Čestitke našem učeniku Renatu Bušljeti i mentoru Anti Frleti na ostvarenom uspjehu!

 

 

 

 

2020./2021.

MEĐUNARODNI YOUTH CAMP
U petak i subotu 14. i 15. svibnja 2021 godine održan je međunarodni Youth camp gdje su sudjelovali pobjednici Hackatona iz Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Italije. Cilj Hackatona je bio izraditi kampanju u kojoj su učenici kroz kritičko mišljenje promicali toleranciju, ljudska prava i demokratske vrijednosti.Kako zbog epidemiološke situacije učenici nisu mogu sudjelovati na Youth campu u Sofiji, camp se organizirao putem online platforme. Naš tim predstavljali su Ria Radić, Luka Peričin, David Vukoša, Dominik Kovačević i Gabrijel KrištoPrvi dan je bio posvećen online radionici i predavanju Diega Ciullija zadužen za javnu politiku i vladine poslove u Italiji. Drugi dani je imao natjecateljski duh. Timovi iz Bugarske, Slovenije, Italije i Hrvatske su bili raspodijeljeni nasumičnim odabirom. Za svaki tim bio je organiziran webinar u svrhu pomoći za kreiranje sadržaja završnog dijela campa. Teme su bile: Green-washing, novi načini novinarstva, borba protiv lažnih vijesti, zaštita životinjskih prava, borba protiv digitalnih ovisnosti.U završnom dijelu predstavljanja naši učenici su pokazali iznimno argumentirano znanje za odabrane teme, široku primjenu vokabulara engleskog jezika te izuzetne digitalne kompetencije.Ponosni smo na vas jer ste zid pretvorili u korak. Od srca sve pohvale i čestitke!
 
Više pogledajte na našoj facebook stranici: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063457543186
 
 
 
 
PLASMAN NA DRŽAVNO NATJECANJE U KATEGORIJI - VOZAČ MOTORNIH VOZILA

Zadovoljstvo nam je objaviti da se naš učenik Jakov Marčić, plasirao na državno natjecanje u kategoriji vožnja motornog vozila. Državno natjecanje je kompleksan niz teoretskih i praktičnih zadataka koje natjecatelj treba odradit, stoga sa pripremama krežemo odmah a novi kamion i njegova oprema će nam taj posao znatno olakšati.

Čestitke našem učeniku i mentoru Josipu Kardumu!

 

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE - 29.03.2021.
U ponedjeljak, 29.03.2021. učenici naše škole sudjelovali su na županijskom natjecanju iz matematike i ostvarili sljedeći uspjeh:
Luka Volić, 2. mjesto
Adrian Milin, 5. mjesto
Leo Sikirić, 2. mjesto
Mentorice učenika su: Ružica Znaor i Renata Bešić
Čestitke svim učenicima i njihovim mentoricima!
“Uvijek vodite računa da je vaša predanost uspjehu važnija od bilo čega”. A. Lincoln
 
ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA – 24.03.2021.
Učenici Strukovne škole sudjelovali su na županijskom natjecanju iz engleskog jezika koje se održalo u Gimnaziji Vladimira Nazora.
Učenici su ostvarili sljedeći uspjeh:
1. mjesto Maro Kolega
9. mjesto Dino Đerđa
9. mjesto Ria Radić
10. mjesto djele učenici Dominik Karuc, Emanuel Lupić i Šime Marušić.
Mentorica: Sanda Novak
Čestitamo učenicima i mentorici na ostvarenim uspjesima!
“Nije važno gdje ste sada, jer niste ni blizu onoga gdje možete biti”.
 

 

HACKATON - 28. studenog 2020.

U subotu, 28. studenog održano je natjecanje Hackaton – medijska pismenost – Fake news. Na natjecanju je sudjelovala ekipa škole Vice Vlatkovića u sastavu: Ria Radić, David Vukoša, Luka Peričin, Gabrijel Krišto i Dominik Kovačević. Mentori ekipe su: Sanja Miočić, Kristina Krstić i Tomislav Bašić. Cilj natjecanja je bio izrada kampanje u kojoj će se promicati ljudska prava, tolerancija i demokratske vrijednosti, sve kroz prizmu sve češćih netočnih ili lažnih informacija koje se pojavljuju u medijima ili na društvenim mrežama. Na natjecanju je sudjelovalo 10 škola iz Hrvatske. Naša ekipa je svojom kampanjom osvojila zasluženo prvo mjesto koje nosi nagradu od 3000 eura i put u Sofiju. Ekipa „Strukovnjaka“ se pokazala iznimno potkovanom u korištenju digitalnih alata te isto tako i poznavanjem teoretskog dijela iz područja društvenih znanosti. Kampanja naših učenika je naglasak stavila na problem migracija,  stereotipova i predrasuda kojima se imigranti susreću. Osim kampanje, učenici su izradili i web stranicu i instagram profil na kojem se planiraju daljnje aktivnosti u sklopu projekta. Ovo je već drugi Hackaton ove školske godine na kojem „Strukovna“ osvaja prvo mjesto. Ova činjenica daje poticaj našim učenicima i mentorima da se i dalje uključuju u ovakve manifestacije i nastave razvijati kompetencije 21. stoljeća.

 

 

2019./2020.

Na regionalnom natjecanju automehatroničara (četiri dalmatinske županije + Istra) nažalost nastupili su predstavnici samo četiri škole. Od početnih 11 prijava čak sedam škola je otkazalo natjecanje zbog trenutne situacije sa virusom COVID-19. Zato je za svaku pohvalu dolazak sudionika sa Brača, Šibenika i Splita koji su uz našu školu kao domaćina pomogli da se natjecanje ipak održi.
Natjecatelji su se ogledali kroz dva radna zadatka.
Prvi zadatak je bio izmjena diskova i kočionih pločica u kočionom sustavu uz predhodno mjerenje istrošenosti navedenih dijelova te pridržavanje uputa o sili stezanja pojedinih dijelova kočionog sustava.
Drugi zadatak je bio dijagnosticiranje i lociranje kvara putem dijagnostičkog sučelja BOSCH KTS, a natjecatelji su morali odgonetnuti te na električnoj shemi prikazati kvarove na senzoru usisa količine zraka, senzoru temperature usisanog zraka i senzoru prigušne zaklopke.
Natjecanje je bilo vrlo izjednačeno tako da su o konačnom poretku odlučivale doslovno sitnice. Prvo mjesto sa maksimalnih 70 bodova osvojio je naš učenik Kristijan Šarić (Strukovna škola Vice Vlatković Zadar,3.D razred, mentor Ante Frleta) koji je sportskim žargonom rečeno, iskoristio "prednost domaćeg terena" tj. rad na poznatim vozilima. Drugo mjesto sa osvojenih 68 bodova osvojio je Roko Martinović (Srednja škola Brač, mentor Jakša Matulić). Treće mjesto pripalo je Robertu Biuku (Obrtna tehnička škola Split, mentor Cvjetko Bendeviš) sa osvojenih 67 bodova. Na četvrtom mjestu ostao je Adrian Šupe sa 47 osvojenih bodova (Industrijsko-obrtnička škola Šibenik, mentor Marin Dodig).
Prosudbenu komisiju činili su Dubravko Jakšić (SSVV), Ante Gospić (Renault), Dino Vučetić (TODI) i Vedran (Peugeot) koji su imali zahtjevan zadatak ocjenjujući izvedbe natjecatelja ali su ih ujedno i pohvalili za njihovu prezentaciju.
Ovo natjecanje je bilo izlučnog karaktera što znači da će jedan ili dvojica prvoplasiranih nastaviti put na državno natjecanje na kojem će biti osam najboljih predstavnika iz cijele Hrvatske.
Nakon proglašenja pobjednika, Kristijan Šarić nam se povjerio:
"Uf, imao sam tremu. Ma nije bilo nikakvih problema nego nisam želio razočarati ni svoju razrednicu ni svog mentora ni svoju školu i zato sam prije natjecanja bio nervozan. Kad je krenulo, više nije bilo treme i sve je išlo poprilično glatko. Jedva čekam nastup na završnici državnog natjecanja."  
 
Više pogledajte na: Diadora.TV
 
 
 

Dana 3.3.2020. u Gimnaziji Vladimira Nazora održano je Županijsko natjecanje iz engleskog jezika. Učenici mentorice Sande Novak postigli su slijedeći uspjeh:
David Vukoša - 9.mjesto
Leo Sikirić - 13.mjesto
Pavle Arbanas -14.mjesto
Učenici mentorice Elvire Pavić su postigli slijedeći uspjeh:
Mihael Hajnić - 3.mjesto
Dominik Barešić - 4.mjesto
Mislav Duilo - 5.mjesto
Sve su fotografirali naši Duje Peričić i Matija Orlović.

Čestitke svim našim učenicima i njihovim mentoricama!

 

 

 

Učenik 4A razreda, Mislav Duilo osvojio je prvo mjesto na literalnom natječaju. Riječ je o 7. literarnom natječaju koje je povodom Valentinova, dana zaljubljenih, organizirao Klub čitatelja Čitafora koji djeluje pri knjižnici u Sesvetama, dijelu Knjižnica grada Zagreba, a na koji je pristiglo ukupno 120 radova - ljubavnih pisama.

 

Učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića i ove godine postigli izvrsne rezultate na natjecanju Infokup 2020.
Najbolji u županiji su:
1. Leo Sikirić
2. Dino Đerđa
3. Dino Gržanov

 

Učenici naše škole osvojili su županijsko natjecanje u futsalu. Finale su igrali sa učenicima Pomorske škole, a u samoj završnici u izvođenju penala strukovnjaci su bili bolji i tako se plasirali na državno natjecanje. Put do finala nije bio jednostavan. Naši dečki su iza sebe ostavili ekipu iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, Hoteljersko-turističke i ugostiteljske škole te ekipu iz Gimnazije Franje Petrića (MIOC).
Čestitke svim našim učenicima koji su se hrabro borili i izborili prvo mjesto i njihovom treneru profesoru Igoru Škorputu na iznimnom trudu i uspjehu.

 

 

 

 

 

 

 

2018./2019.

Županijsko natjecanje - matematika

Mentorica: Ružica Znaor

Leo Sikirić 1 A osvojio 3. mjesto

 

 

Županijska smotra Lidrano – Benkovac

Mentorica: Barbara Punoš Kostović

Dino Santro – literalni rad, prijedlog za državno

Marko Škifić i Filip Gotovina – skupni scenski nastup

 

Mentorica: Ivana Pandžić

Teo Bukvić – šk list, prijedlog za državno

 

Marko Škifić i Filip Gotovina – skupni scenski nastup: monodrama za dva lika "Nemreš pobjeć od nedjelje"

Mentorica: Šejla Babin, prof.

Filip Gotovina - samostalni novinarski radovi

Luka Tadić - literarni rad

Renato Delijaj - literarni rad

 

Mentorica: Ivana Pandžić, prof.

Teo Bukvić – školski list, prijedlog za državno

Teo Bukvić - samostalni novinarski radovi

Mislav Duilo - samostalni novinarski radovi

Mislav Duilo - literarni rad

Matija Orlović - samostalni novinarski radovi

 

 

 

 

https://www.facebook.com/diadoratv/videos/269538787394607/?t=47