STRUČNI IZLETI UČENIKA

2018./2019.

POSJET INTERLIBERU

"Svaka knjiga koju vidiš ima svoju dušu. Dušu onoga tko ju je napisao i onih koji su je pročitali, proživjeli i uz nju sanjali. Svaki put kad se knjiga nađe u drugim rukama, kad netko očima prijeđe preko njezinih stranica, duša joj raste i jača"
Carlos Ruiz Zafon

Sajam Interliber Zagreb je ove godine imao rekordan broj izdavača - oko 350. Među brojnim posjetiteljima bili su i naši učenici. Kišovito vrijeme nije nam išlo na ruku, ali očito to nikome nije smetalo. Bilo je i smijeha, i suza i mokrih patika.
Ekipa, bili ste odlični.
Nema nam druge nego čekati sljedeći Interliber.

 

2016./2017

POSJET HRVATSKOM SABORU

I ove godine učenici naše škole koji pohađaju predmet Politika i gospodarstvo posjetili su Hrvatski sabor i HNB-u. 
Izlet je bio sadržajan, zanimljiv i nadasve edukativan. 
Zahvaljujemo se ovim putem gospođi Jasenki Šarliji koja je velikim oduševljenjem isčekivala našu grupu učenika, jer njeni preci vuku korijene naših krajeva. Predavanje koje je pripremila o Hrvatskom saboru bilo je fenomenalno, dojmljivo i opsežno. Učenici su sudjelovali u deset minutnoj raspravi naših zastupnika u Hrvatskom saboru. Za njih je to bio ulazak u svijet političke stvarnosti. 
Nakon posjeta Hrvatskom saboru, učenici su prisustvovali predavanju u HNB-u. Tema koja je svih dojmila odnosila se na krivotvorenje novca. Pregršt zanimljivih pitanja od strane učenika, edukativna saznanja, savjeti, pokloni za učenike, samo su neke izdovojene sitnice na lepezi pripremljenog predavanja. Hvala Vam od srca na takvom gostoprimstvu.

I na kraju svim našim učenicima veliko hvala od profesorica koje su ponosne na Vas. Svojim ponašanjem, elegancijom komunikacije i pristojnošću pokazali ste svoju najvažniju stranu osobnosti koja u društvu kao da je izgubila svoju „bit“.

 

 

 

 

 RITAM KULTURIZMA - OBNOVA ZIDA

Studenti 1. godine diplomskog studija Odjela za turizam i komunikacijske znanosti su u sklopu projekta "Ritam kulturizma" organizirali su uređenje dugačkog zida duž Ulice Franje Tuđmana i pozornice ispred Glazbene škole koji će oslikati zagrebački grafiteri.
Da bi zagrebački uličini umjetnici mogli oslikati muralima ova dva prostora, trebalo je osigurati podlogu za slikanje. Tu su „uskočili“ učenici naše škole i dva dana neumorno radili pod vodstvom profesora Gorana Simatovića i profesorice Luce Jović.
Prvi dan su Filip Karaban, Joso Šimunić, David Vidulić i Julian Košta ličili zid duž Ulice, dok su Antonio Marinović, Lovre Vukić i Marko Neznanović rušili stare dijelove zida. Učenici pohađaju 3.s razred smjer soboslikar – ličilac. Drugi dan su u pomoć „priskočili“ učenici 2.s razreda i to Josip Zdrilić i Ante Baljak, te su zajedničkim snagama zid ličili u željenu nijansu plave boje.
Vrijedni kao što jesu, tu nisu stali već su ipregnirali i pozornicu ispred Glazbene škole kako bi je pripremili za ličenje koje će odraditi u petak.

Nadamo se da su studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti zadovoljni obavljenim poslom, te vjerujemo da smo olakšali dio posla zagrebačkim grafiterima.

„Ljudi su rođeni za uspjeh, a ne za neuspjeh“, stoga dragi naši strukovnjaci, budući soboslikari, želimo Vam pune ruke posla i svakako čestitamo na iskazanoj volji, trudu i dobronamjernosti

  

 

 

POSJET MEMORIJALNOM CENTRU NIKOLE TESLE

Učenici 3.A i 3.B razreda u vodstvu profesora posjetili su jedinu Reverzibilnu hidroelektranu u Hrvatskoj, u Muškovcima (kod Obrovca). Poslije obilaska hidroelektrane krenuli su u memorijalni centar Nikole Tesle, Smiljan.

  

 

POSJET ZADARSKOJ SOJARI

Učenici 4b razreda smjer Tehničar cestovnog prometa u petak 5. ožujka 2016. godine sa svojim profesorima (Šime Jukić i Sanja Miočić) su posjetili Sojaru Zadar te zadarsku luku Gaženica.

Sam pogled na Sojaru, tvornicu, skladište, silos, utovani istovarni toranj , budi u svakom od nas vrijeme kada je Zadar gospodarski regionalno cvjetao. S obzirom da smo posjetili i vidjeli novu zadarsku luku Gaženicu možemo samo reći da već dolaskom ljeta predivni grad pod suncem će posati „naš Monte Carlo“

Sojara Zadar je u vlasništvu Agrokora, tvrtke Ivice Todorića koji je pod svoju upravu preuzeo mnoge hrvatske tvrtke koje međusobno razmjenjuju svoja dobra i usluge .
Sojara Zadar je jedini prerađivač sojinog zrna u ovoj regiji i nema bitnih konkurenata u Srednjoj i Istočnoj Europi. Raspolaže preradbenim kapacitetima za preradu sojinog zrna u sojinu sačmu, sirovo degumirano sojino ulje i lecitin. Pored tvornice za preradu sojinog zrna Sojara Zadar je vlasnik silosa za skladištenje i manipulaciju uljarica i žitarica, te utovarno-istovarnog tornja u lučkom pristaništu koje može primiti najveće teretne brodove.

Što reći na grandiozno izdanje zadarske luke, veliki potencijal, turistička meka, budućnost razvoja cijele Hrvatske. Jedna od četiri luke u svijetu koja je povezana suvremenom autocestom Zadar-tunel Sveti Rok-Bosiljevo-Zagreb,te iz Zagreba autocestom sa svim susjednim europskim državama.
Uz intenzivan lokalni, dužobalni i međunarodni promet s Italijom, zadarska luka u posljednjih nekoliko godina bilježi i sve češće posjete brodova na kružnim putovanjima.

Lipi naš grade ostani nam najbolji i najposebniji.

Zahvaljujemo se našim domaćinima koji su sa nama proveli burni i hladni petak. Izuzetno susretljivi podijelili su sa nama brojne informacije te izazvali oduševljenje za naše Strukovnjake!

  

 Više fotografija pogledajte u našoj galeriji slika.

 

 POSJET ZRAČNOJ LUCI ZADAR

Učenici 4B razreda posjetili su sa svojim profesorima (Sanja Mioćić, Ivan Potesak i Šime Jukić) Zračnu luku Zadar. Prezentirano je poslovanje Zračne luke, te operativni dio rada vezan za zračni promet.

Da nebi sve ostalo na teorijskom objašnjenju, učenici su prisustvovali dolasku i odlasku Ryanair ovog zrakoplova.Čulo se i vidjelo niz zanimljivosti od sposlenika koji su bili izuzetno raspoleni i gostoljubivi. 

Više fotografija pogledajte u galeriji slika.

        

 

POSJET SAJMU POSLOVA - ARSENAL ZADAR

Učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića predstavili su svoje radove i školu na sajmu poslova u Arsenalu dana 27.10.2015.g. uz pratnju profesora Šime Smolića i profesorice Kristine Krstić. Posjetitelji su bili oduševljeni našim 3D printerom te su bili puni pitanja na koje su naši učenici spremno odgovarali i objašnjavali budućim potencijalnim prvašima način rada 3D printera i samog sustava obrazovanja naše škole. Kako učenici osmih razreda osnovnih škola, tako i ostali posjetitelji, bili su jako zainteresirani za našu školu. Bilo im je zanimljivo kako sami izrađujemo i programiramo bespilotne letjelice, izrađujemo električne pogone za aute, postavljamo solarne panele, te kako imamo jako puno projekata u koje su uključeni učenici,pa tako napreduju u svom obrazovanju, ne samo u teorijskom smislu nego ponajviše u praktičnom koje će im zasigurno pomoći kasnije u pronalaženju posla i stjecanju praktičnih vještina. Na temelju današnjeg Sajma Poslova i interesa za našu školu, očekujemo sigurno velik broj upisa u prve razrede.

Tekst: Luka Brala

Fotografije: Andreas Kolenda

Više fotografija pogledajte u galeriji slika.

 

RAZMJENA UČENIKA -  BRNO (ČEŠKA)

Naši učenici koji su bili u Češkoj, u Brnu na razmjeni učenika i ovaj put su se pokazali vrlo sposobnima. Naš tim od šest Tehničara za računalstvo i dva Automehatroničara izradili su bespilotnu letjelicu i to potpuno sami uz pomoć 3D printera. Taj uspjeh prepoznala je i ekipa Zadarskog lista gdje smo osvanuli i na naslovnici. Pročitajte članak. Link u komentaru!

  

http://www.zadarskilist.hr/clanci/29092015/nakon-drona-na-3d-printeru-izradit-ce-i-mali-zrakoplov